Få hyggen i haven tilbage

Haven

I en have er der utroligt mange punkter man skal holde øje med, for at det hele ikke bliver overgroet og slidt. Der er blandt andet lugning og generel pasning af bedene, udover at vande hver og hver anden dag.
Det kan være et hårdt job at passe haven, men for at gøre det nemmere for en selv kan man forlænge tiden man har i haven, med lys.
Lys i den forstand at man investerer sig i et par udendørs lamper, der uden tvivl vil pifte haven op, med et lækkert touch.
Der findes et bredt udvalg af udendørs lamper, som blandt andet kan hænge på murstensvæggen og give et flot glimt op, en solcellelampe der ligger nede i græsset og absorberer lys fra solen om dagen eller en helt simpel standerlampe der også giver en god glød.

Hyggen i haven

Dét, som udendørs lamper kan gøre for en have, er selvfølgelig at oplyse haven, men samtidig også skabe et helt nyt liv i haven. Hygge er et dansk ord vi holder meget af, og en dansk sommeraften med grillen der stadig er lun, solnedgangen der giver et orange skær i horisonten og til sidst men ikke mindst skumfiduser smeltet på et lille bål, ja hvorfor ikke forlænge den hygge med et par udendørs lamper?
En romantisk aften i haven kan forbedre ethvert parforhold, der trænger lidt til alenetid, så her vil et par udendørs lamper også være en rigtig god idé.
Hvis den danske sommer bliver ved med at være som sommeren 2014, så vil haven blive benyttet i større og større omfang og hvorfor ikke lave haven om til noget der minder om Sydeuropa, med et par udendørslamper.

Muligheder

Det er dog ikke kun hygge man kan skabe ved at installere udendørs lamper i haven. Forebyggelse er altid en god ting, så hvis man kan forebygge et indbrud så vil det altid være klart at foretrække. En tyv vil være skræmt over lysfølsomme udendørs lamper, så tyven vil højst sandsynligt vælge et andet hus frem for jeres.
Vælger man solcellelamper som udendørs lamper, så skaber man ikke kun hygge og mere lys i haven, man er samtidig miljøvenlig. Solcellerne fungerer på den måde at de optager lysstråler fra solen og omdanner denne lysstråle til energi, som oplagres i et genopladeligt batteri, inden i lampen. Energien bliver så omdannet til lys igen når man tænder for kontakten. Økonomisk set så skal batteriet på solcellelampen skiftes efter nogle år, men det kan langt bedre svare sig med solcelleenergi, frem for almindelige udendørs lamper.
Der er et væld af muligheder for at skabe sit helt eget look i haven, så man kan kombinere f.eks. et rustikt look på murstensfacaden med et par moderne udendørs lamper i metallic grey, der oplyser murstene på en gavl.

Tags: ,

august 13, 2014 Bolig